Digitaal dashboard

Het digitaal dashboard bestaat uit 35 KPI’s op basis waarvan u de kwaliteit, service en kosten van de dienstverlening binnen uw gemeente op een eenvoudige manier kunt monitoren en vergelijken met andere gemeenten. Door te klikken op de tegel kunt u inzoomen op verdiepende gegevens, mits deze zijn aangeleverd vanuit uw softwarepakket. Denk hierbij aan de ontwikkeling ten opzichte van het vorige kwartaal, de ontwikkeling per product, gemeente of uitgiftelocatie, etc.

De opbouw van het dashboard

Het dashboard biedt een overzicht waarmee u zowel per kanaal (horizontaal) als per dienstverleningsproces (verticaal) kunt monitoren hoe het ervoor staat met de dienstverlening in uw gemeente. Inzicht dat u vervolgens weer kunt gebruiken om de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren, zowel in termen van service als in termen van kosten(efficiëntie).

  • Van links naar rechts (horizontaal) ziet u achtereenvolgens de KPI’s die betrekking hebben op de balie (kolom 1 en 2), de telefonie (kolom 3 en 4) en het digitaal loket en de post (kolom 5 en 6).

  • Van boven naar beneden (verticaal) volgt het dashboard de stappen die een klant doorloopt in het proces om een vraag beantwoord te krijgen: van het leggen van contact, het wachten en de afhandeling van het klantcontact, tot het uiteindelijke resultaat van de dienstverlening (een tevreden of ontevreden klant) in de laatste regel.

  •  
  •  


 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkingsgroep samenstellen

Ook is het mogelijk zelf een vergelijkingsgroep te bepalen met behulp van de uitgebreide filter- en selectiefunctie. Wilt u bijvoorbeeld alleen vergeleken worden met uw buurgemeenten of gemeenten van vergelijkbare omvang? Selecteer dan de betreffende gemeenten of uw gemeentegrootteklasse, voeg deze selectie toe aan de vergelijkingsgroep en klik op 'toepassen'. In een oogwenk ziet u hoe uw resultaten zich verhouden tot die van de geselecteerde vergelijkingsgroep.

 

Verdiepende gegevens via uploadmodule

Het dashboard is (deels) gekoppeld aan uw eigen bronbestanden die uit uw softwarepakket komen. U hoeft hiervoor dus niet handmatig gegevens in te voeren. De verdiepende gegevens worden na ontvangst via de uploadmodule automatisch ingelezen in het dashboard en de ondergelegen verdiepende factsheets, zodat u direct bij inloggen over de meeste actuele gegevens kunt beschikken.

Een moment a.u.b.